Zonneboiler Culemborg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Culemborg? Middels een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Dankzij de zonneboiler-vergelijker tref jij waardevolle aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Culemborg.

zonneboiler systeem installeren in 4101

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €950.
 • Een gemiddelde woning in Culemborg stookt 1090 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €100 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteCulemborg
Postcode4101
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31090 M3
Stroomverbruik kWh2790 kWh
Gemiddelde energierekening€134,00

Een zonneboiler installateur in Culemborg vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Culemborg! Dankzij deze website vind je probleemloos een geschikte installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Culemborg. Of surf naar de website kvinl.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box vind jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook klantervaringen en certificering. Bijvoorbeeld KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem zorgt voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. De installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Vooral aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Door interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Culemborg. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Culemborg liggen tussen de €2575 en €3600, met installatie inclusief. De installatie kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Verderop vind je meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor velerlei mogelijkheden de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €125 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.500€40
100 liter2€2.950 – €3.150€105
200 liter2€3.150 – €4.000€110
300 liter3€4.550 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-culemborg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de informatie toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit & gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze gegevens kan de expert een goed advies geven.

 3. Type woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan aantal kamers en staat van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een paar dagen een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Culemborg (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €950 tot €1775. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Culemborg

 • HRsolar (HRS400/10,0), vermogen 3387 [KW], €2303 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 2-200), vermogen 1427 [KW], €970 subsidie.
 • Daikin (EKHWP500B + 2xEKSH26P (DL)), vermogen 1826 [KW], €1542 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Culemborg een groene lening of kleine subsidie. Zie www.culemborg.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Culemborg aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Culemborg!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!