Zonneboiler Erichem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Erichem? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door twee onderdelen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Dankzij deze website ontdek jij samengestelde info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Erichem.

zonneboiler systeem installeren in 4117

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €850.
 • Een doorsnee huishouden in Buren gebruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4117
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Erichem vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Erichem! Via onze vergelijker achterhaal je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Buren. Of klik door naar de website kvinl.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. In onderstaande box ontdek jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. KviNL, Solar Keymark, Sterkin, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor het warme water en een warme woning. Dit product bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een grote vraag naar warm water. Wegens aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Erichem. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er oplossingen een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Erichem zitten gemiddeld tussen €2700 en €3350, met installatie inclusief. Deze installatie heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de inhoud van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor diverse omstandigheden de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €65 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.575€55
100 liter2€2.900 – €3.000€105
200 liter2€3.150 – €3.875€135
300 liter3€4.525 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-erichem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de benodigde info toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel gas & stroomje op dit moment verbruikt. Middels het energieverbruik kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan woonoppervlak en de staat van de isolatie. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Je ontvangt binnen een week een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Erichem (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is recent verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €450 tot €1825. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Erichem

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 3-300), vermogen 2488 [KW], €1692 subsidie.
 • ÖkoFEN (Pellematic Smart XS10), vermogen 2537 [KW], €2025 subsidie.
 • Solar Vision (VHC-5815), vermogen 1000 [KW], €680 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Buren wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.buren.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Erichem aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Erichem!

 • Warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!