Zonneboiler Hemmen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Hemmen? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl lees je samengestelde raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Hemmen.

zonneboiler systeem installeren in 6672

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1500.
 • Een alledaags huishouden in Overbetuwe gebruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €95 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6672
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Hemmen vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Hemmen! Middels zonneboilerrevolutie.nl check je moeiteloos een goede installateur uit de buurt. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Overbetuwe. Of benader echteinstallateur.nl waar je een database treft met erkende installatiebedrijven uit jouw provincie. Onderstaand bekijk je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem zorgt voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit product bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. In de basis een rendabele oplossing voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Hemmen. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard plaatsen ze ook het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Hemmen zitten gemiddeld tussen €2825 en €3100, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Op deze pagina tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor meerdere mogelijkheden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €165 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.550€50
100 liter2€2.750 – €3.200€75
200 liter2€3.100 – €3.800€125
300 liter3€4.600 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-hemmen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo is het duidelijk naar wie de productinfo verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas & elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze info kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Het betreft woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt snel een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Hemmen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle modellen die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €700 tot €1800. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hemmen

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-50T/TWL-S-500L-C), vermogen 2278 [KW], €1549 subsidie.
 • HRsolar (Nero 6 / Inv 400), vermogen 2541 [KW], €1728 subsidie.
 • Weishaupt/Monarch (4 x F2 collector met WES-A-C-660L), vermogen 3336 [KW], €2268 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Overbetuwe een groene lening of kleine subsidie. Check www.overbetuwe.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Hemmen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Hemmen!

 • De warmtepomp: wint warmte uit o.a. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!