Zonneboiler Zetten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Zetten? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door deze pagina check jij uitgebreide informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Zetten.

zonneboiler systeem installeren in 6671

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1600.
 • Een doorsnee huishouden in Overbetuwe stookt 1510 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €160 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6671
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Zetten vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Zetten! Door middel van onze tool achterhaal je gemakkelijk een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Overbetuwe. Of check kvinl.nl voor lijstjes met competente installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf tref jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op beoordelingen en certificering. Onder andere Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product draagt zorg voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit product behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Met name relevant voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Zetten. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Zetten zitten gemiddeld tussen €2850 en €3850, met montage. Dit product hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje tref je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor enkele mogelijkheden de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €60 per jaar (energieprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.625€45
100 liter2€2.775 – €3.000€95
200 liter2€3.300 – €3.850€115
300 liter3€4.400 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-zetten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met het energieverbruik kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Je krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Zetten (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is recent verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle installaties die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €950 tot wel €1825. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zetten

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-50T/TWL-S-400L-C), vermogen 2266 [KW], €1541 subsidie.
 • Econo (M48HPCPC-500-H1), vermogen 3534 [KW], €2403 subsidie.
 • Weishaupt/Monarch (3 x F2 collector met WAS 400L), vermogen 3051 [KW], €2075 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Overbetuwe mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.overbetuwe.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Zetten aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Zetten!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!