Zonneboiler Valburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Valburg? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. De installatie kent 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van deze pagina bekijk jij praktische adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Valburg.

zonneboiler systeem installeren in 6675

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €800.
 • Een doorsnee huishouden in Overbetuwe verbruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €90 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6675
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Valburg vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Valburg! Met behulp van onze website achterhaal je zonder problemen een goede installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Overbetuwe. Of surf naar de website Qbis.nl voor een schema met competente installatiebedrijven in de regio. Bijgaand check jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met referenties en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Bijzonder relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Valburg. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Valburg vinden we terug ergens tussen de €2650 en €3500, met monteren & installeren. Het product hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor velerlei gevallen de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €175 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.700€45
100 liter2€2.800 – €3.050€105
200 liter2€3.250 – €3.825€115
300 liter3€4.425 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-valburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra je op dit moment verbruikt. Met deze statistieken kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan de inhoud en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Je ontvangt z.s.m. een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Valburg (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €400 tot €1425. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Valburg

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-90T/TWL-S-800L-C), vermogen 3810 [KW], €2591 subsidie.
 • Remko (Frankfurt Solar 1000L), vermogen 3349 [KW], €2277 subsidie.
 • Econo (M26HPCPC-400-H1), vermogen 2070 [KW], €1408 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Overbetuwe soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.overbetuwe.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Valburg aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Valburg!

 • Warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met bijv. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!