Zonneboiler Oosterhout

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Oosterhout? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij deze website tref je bruikbare raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Oosterhout.

zonneboiler systeem installeren in 6678

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4700.
 • Subsidies lopen op tot wel €850.
 • Een gemiddelde woning in Overbetuwe stookt 1510 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €120 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6678
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Oosterhout vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Oosterhout! Aan de hand van onze tool vind je probleemloos een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Overbetuwe. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met professionele installateurs uit jullie streek. Verderop lees je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om water op te warmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Het systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker een rendabele oplossing voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een grote vraag naar warm water. Dankzij scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Oosterhout. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard is er nog het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De huidige kosten zonneboiler Oosterhout schommelen tussen de €2425 en €3150, met montage. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Hierna vind jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor een paar situatiesde totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €150 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.700€40
100 liter2€2.775 – €3.100€85
200 liter2€3.275 – €3.925€110
300 liter3€4.450 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-oosterhout

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie verdere info verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel stroom + gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze statistieken kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn de omvang en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke andere systemen eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Je ontvangt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Oosterhout (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is 2 jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle apparaten die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €450 tot wel €1825. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Oosterhout

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-30T/TWL-SWP2-300L-B), vermogen 1928 [KW], €1311 subsidie.
 • Remeha (RemaSOL 90C-1S 1C), vermogen 1089 [KW], €741 subsidie.
 • Wolf (BSP SL 1000 met 5xF3-1), vermogen 3303 [KW], €2246 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Overbetuwe een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.overbetuwe.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Oosterhout aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Oosterhout!

 • De warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!