Zonneboiler Wageningen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Wageningen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 zaken: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. deze pagina check jij samengestelde aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Wageningen.

zonneboiler systeem installeren in 6701

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1900.
 • Een gemiddeld gezin in Wageningen stookt 1430 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Concreet: een interessante besparing van +/- €90 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteWageningen
Postcode6701
Netnummer0317 (+31317)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Wageningen vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Wageningen! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker ontdek je gemakkelijk een competente installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Wageningen. Of probeer kvinl.nl voor een overzicht met ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder check jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met recensies en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. VCA, KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit product zorgt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment springt de CV-brander bij. Bovenal aantrekkelijk voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Wageningen. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Wageningen schommelen tussen de €2650 en €4000, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Op onze website vind je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor een aantal voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €60 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.575€55
100 liter2€2.850 – €3.075€105
200 liter2€3.100 – €3.850€145
300 liter3€4.475 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-wageningen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Via het verbruik kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt snel een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Wageningen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit werd in 2017 verder verruimd. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €625 tot €1650. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wageningen

 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 200-7,5m2), vermogen 2835 [KW], €2078 subsidie.
 • 2-improve energy (200CS2ww2xPro24), vermogen 3396 [KW], €2309 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 600 – 4 ECLIPSE), vermogen 2658 [KW], €1807 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Wageningen een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.wageningen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Wageningen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Wageningen!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!