Zonneboiler Zevenaar

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Zevenaar? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van onze vergelijker check je veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Zevenaar.

zonneboiler systeem installeren in 6901

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1850.
 • Een gemiddeld gezin in Zevenaar verbruikt 1340 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6901
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Zevenaar vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Zevenaar! Geholpen door deze pagina vind je simpel en snel een goede installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Zevenaar. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Hierna achterhaal je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op referenties en certificering. Denk aan Solar Keymark, KviNL, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem zorgt voor warm tapwater en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem houdt in: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. Met name interessant voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Zevenaar. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens moet er ruimte zijn voor het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Zevenaar liggen tussen de €2975 en €3350, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor enkele scenario’sde geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €125 per jaar (energieprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.675€50
100 liter2€2.800 – €3.100€105
200 liter2€3.125 – €3.875€135
300 liter3€4.600 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-zevenaar

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektriciteit je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze info kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Specificeer type woning. Het betreft aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Zevenaar (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle apparaten op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €400 tot wel €1225. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Zevenaar

 • 2-improve energy (HYG200CS1ww1xPro18), vermogen 1666 [KW], €1133 subsidie.
 • Econo (L36HPCPC-500-eco), vermogen 3233 [KW], €2198 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 1000 – 5 ECLIPSE), vermogen 2739 [KW], €1863 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Zevenaar een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.zevenaar.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Zevenaar aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Zevenaar!

 • De warmtepomp: haalt energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente