Zonneboiler Aerdt

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Aerdt? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door twee zaken: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van deze website bekijk jij actuele details aangaande een zonneboiler kopen in Aerdt.

zonneboiler systeem installeren in 6913

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1550.
 • Een gemiddeld huishouden in Zevenaar verbruikt 1340 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €70 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6913
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Aerdt vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Aerdt! D.m.v. deze website bekijk je simpel en snel een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Zevenaar. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een schema met geschikte installateurs uit de buurt. Hieronder check je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem bevat o.a. een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Met name eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Aerdt. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In september 2022 zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Aerdt variëren tussen €2450 en €4400, waarbij installatie is inbegrepen. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de inhoud van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje check je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verscheide scenario’sde investering en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €55 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.525€45
100 liter2€2.775 – €3.175€75
200 liter2€3.150 – €3.850€135
300 liter3€4.550 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-aerdt

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de informatie verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas en elektriciteit er verbruikt wordt. Aan de hand van deze info kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt z.s.m. een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Aerdt (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle merken die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €750 tot €1650. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Aerdt

 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-40T/TWL-SO-400L-C), vermogen 2150 [KW], €1462 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-500L-VW+TW-48HP-15M), vermogen 2051 [KW], €1395 subsidie.
 • 12-Zonneboiler (200-TW+VW-24), vermogen 1160 [KW], €789 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Zevenaar soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.zevenaar.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Aerdt aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Aerdt!

 • Een warmtepomp: haalt warmte via bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!