Zonneboiler Velp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Velp? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie kent 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van deze website tref jij toepasbare details over een zonneboiler kopen in Velp.

zonneboiler systeem installeren in 6881

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1400.
 • Een gemiddeld huishouden in Rheden stookt 1540 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6881
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Velp vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Velp! Via onze tool bekijk je probleemloos een professionele installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Rheden. Of benader Qbis.nl voor informatie over eerlijke installateurs uit de gemeente. Hieronder tref jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Bovenal relevant voor grote woningen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Velp. Dit apparaat is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er structuren met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Velp liggen tussen de €2650 en €3000, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor een paar scenario’sde geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €135 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.700€45
100 liter2€2.950 – €3.150€85
200 liter2€3.275 – €3.975€120
300 liter3€4.400 – €5.350€150
zonneboiler-kopen-velp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het helder naar wie de betreffende informatie aangeleverd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + stroomje op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze gegevens kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Specificeer type woning. Van belang zijn de grootte en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke andere systemen eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Je ontvangt snel een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Velp (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is recentelijk extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle producten die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €625 tot €1875. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Velp

 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-30T/TWL-SO-200L-B), vermogen 1907 [KW], €1297 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-200L-VW+TW-24HP), vermogen 1328 [KW], €903 subsidie.
 • Hudge (HUDGE SUN SOLARPOWER SPA 58/1800 -30P B300LTR A), vermogen 1185 [KW], €806 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Rheden mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.rheden.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Velp aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Velp!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!