Zonneboiler Rheden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Rheden? Door middel van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem kent twee delen: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via onze website vind jij accurate details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Rheden.

zonneboiler systeem installeren in 6991

 • Een zonneboiler is een populaire manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2600.
 • De subsidies lopen op tot €1900.
 • Een doorsnee gezin in Rheden stookt 1540 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €60 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6991
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Rheden vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Rheden! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker ontdek je probleemloos een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Rheden. Of ga naar Qbis.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf check jij enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en certificaten en keurmerken. Bekijk eens VCA, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product kan benut worden voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. In de basis eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Door lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Rheden. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Rheden fluctueren tussen de €2475 en €4250, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. In het volgende kopje ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor verscheide situatiesde kosten en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €95 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.525€45
100 liter2€2.900 – €3.050€95
200 liter2€3.250 – €3.950€125
300 liter3€4.525 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-rheden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Door deze info kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Rheden (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie is twee jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle merken die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €575 tot wel €1175. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Rheden

 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 200-4,8m2), vermogen 1610 [KW], €1245 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + HYG1K.400), vermogen 1497 [KW], €1018 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH RAY – 350 – 2 XRAY10), vermogen 1352 [KW], €919 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Rheden soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.rheden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Rheden aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Rheden!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte via de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente