Zonneboiler Doesburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Doesburg? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels deze website ontdek je veelzijdige info aangaande een zonneboiler kopen in Doesburg.

zonneboiler systeem installeren in 6981

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3700.
 • Subsidies lopen op tot wel €850.
 • Een standaard woning in Doesburg verbruikt 1270 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €75 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteDoesburg
Postcode6981
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31270 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Doesburg vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Doesburg! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker tref je eenvoudig een geschikte installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Doesburg. Of benader de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met professionele installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf tref jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Denk aan VCA, Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem wordt gebruikt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Het systeem heeft de volgende onderdelen: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk aantrekkelijk voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Doesburg. Zo’n systeem is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk hebben we nog een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De geschatte kosten zonneboiler Doesburg liggen tussen de €2950 en €4400, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Verderop ontdek jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor velerlei voorbeeldsituaties de kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €60 op jaarbasis (gasprijs april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.500€60
100 liter2€2.925 – €3.125€95
200 liter2€3.225 – €3.925€140
300 liter3€4.525 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-doesburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra je op dit moment verbruikt. Geholpen door het verbruik kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Specificeer type woning. Denk aan leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke andere systemen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt snel een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Doesburg (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle artikelen op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €575 tot wel €1875. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Doesburg

 • HRsolar (HRS400D/10,0 Combi), vermogen 319 [KW], €2169 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 3-200), vermogen 2353 [KW], €1600 subsidie.
 • ReHeat B.V. (EDSI boiler 1-24CPC met spiegel), vermogen 1865 [KW], €1268 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOlevert de gemeente Doesburg een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.doesburg.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Doesburg aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Doesburg!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!