Zonneboiler Brummen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Brummen? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product kent twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via de zonneboiler-vergelijker vind jij samengestelde aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Brummen.

zonneboiler systeem installeren in 6971

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €950.
 • Een alledaags huishouden in Brummen verbruikt 1590 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €95 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6971
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Brummen vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Brummen! Met behulp van onze vergelijker bekijk je zonder problemen een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Brummen. Of probeer de website Qbis.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven in de regio. Hieronder vind je enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na recensies en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. In dat geval is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie zorgt voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Zeker toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die veel warm water gebruiken. Dankzij lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Brummen. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In juni 2024 kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Brummen komen gemiddeld uit tussen €2675 en €3150, met installatie. Dit product gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De investering is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Verderop ontdek jij uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor verschillende scenario’sde kostprijzen en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €120 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.600€55
100 liter2€2.800 – €3.075€95
200 liter2€3.150 – €3.850€125
300 liter3€4.400 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-brummen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Door het energieverbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke andere systemen eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen een week een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Brummen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is recent uitgebreid. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €875 tot €1775. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Brummen

 • HRsolar (HRS300D/7,5A Combi), vermogen 2906 [KW], €1976 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 1-200), vermogen 890 [KW], €605 subsidie.
 • Daikin (EKHWP500PB + 2xEKSH26P (DL)), vermogen 1833 [KW], €1546 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Brummen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.brummen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Brummen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Brummen!

 • Een warmtepomp: genereert energie middels ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente