Zonneboiler Tonden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Tonden? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij deze pagina lees je praktische details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Tonden.

zonneboiler systeem installeren in 6975

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3500.
 • De subsidies lopen op tot €1050.
 • Een doorsnee gezin in Brummen gebruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Concreet: een forse besparing van wel €150 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6975
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Tonden vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Tonden! Met behulp van onze vergelijker vind je zonder problemen een competente installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Brummen. Of surf naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box vind jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product zorgt voor het warme water en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal toepasbaar op grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Door dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Tonden. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook is er nog een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Tonden vinden we terug ergens tussen de €2825 en €3250, inclusief installeren. De installatie heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Hierna bekijk jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor een aantal scenario’sde aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €115 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.600€40
100 liter2€2.775 – €3.150€105
200 liter2€3.200 – €3.825€115
300 liter3€4.550 – €5.250€190
zonneboiler-kopen-tonden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze data kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Tonden (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verhoogd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle systemen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €625 tot wel €1100. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Tonden

 • S-Power (DF60-600AD), vermogen 3527 [KW], €2398 subsidie.
 • HRsolar (HRS120(L)/2,5), vermogen 1346 [KW], €915 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/3,2), vermogen 1218 [KW], €828 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Brummen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.brummen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Tonden aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Tonden!

 • Een warmtepomp: haalt energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!