Zonneboiler Spankeren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Spankeren? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Door middel van onze website check je bruikbare aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Spankeren.

zonneboiler systeem installeren in 6956

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1450.
 • Een standaard woning in Rheden verbruikt 1540 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dit betekent een forse besparing van wel €70 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6956
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Spankeren vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Spankeren! Dankzij onze website vind je verrassend eenvoudig een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Rheden. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met vakbekwame installateurs uit jullie streek. In onderstaande box tref jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product regelt jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Dit product bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. In de eerste plaats aantrekkelijk voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Spankeren. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Spankeren vinden we terug ergens tussen de €2725 en €3750, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt check jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor verschillende gevallen de kosten en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €115 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€55
100 liter2€2.800 – €3.050€80
200 liter2€3.125 – €3.925€140
300 liter3€4.400 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-spankeren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig weten we naar wie de benodigde info verstuurd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Door deze statistieken kan de installateur een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt binnen een paar dagen een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Spankeren (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle artikelen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €975 tot wel €1350. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Spankeren

 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-100T/TWL-KER2-1000L-B), vermogen 3885 [KW], €2642 subsidie.
 • HRsolar (Hrs200D/5,0 combi), vermogen 1779 [KW], €1210 subsidie.
 • Greenhill (sunwin 303), vermogen 2237 [KW], €1521 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Rheden mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.rheden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Spankeren aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Spankeren!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!