Zonneboiler Didam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Didam? Via een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit twee zaken: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je waardevolle raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Didam.

zonneboiler systeem installeren in 6941

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1550.
 • Een doorsnee huishouden in Montferland gebruikt 1560 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €155 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode6941
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Didam vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Didam! Door middel van onze vergelijker bekijk je moeiteloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Montferland. Of probeer de website kvinl.nl voor een overzicht met erkende installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder vind je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en certificering. Bekijk eens Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van de leidingen gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem is toepasbaar voor het warme water en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Didam. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In oktober 2022 zijn er structuren met het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Didam liggen tussen de €2400 en €4050, inclusief installeren. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt bekijk jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder ontdek jij voor meerdere voorbeelden de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €175 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.600€70
100 liter2€2.775 – €3.050€75
200 liter2€3.250 – €3.800€130
300 liter3€4.600 – €5.150€180
zonneboiler-kopen-didam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten we naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze gegevens kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn aantal kamers en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Didam (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle modellen die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €750 tot €1750. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Didam

 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-80T/TWL-KER2-800L-B), vermogen 3738 [KW], €2542 subsidie.
 • HRsolar (HRS120(L)/3,2), vermogen 1446 [KW], €983 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 150AXHE1wwPro12), vermogen 1114 [KW], €758 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Montferland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.montferland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Didam aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Didam!

 • De warmtepomp: ontneemt energie middels ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!