Zonneboiler Tolkamer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Tolkamer? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl ontdek je praktische aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Tolkamer.

zonneboiler systeem installeren in 6916

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1500.
 • Een gemiddeld gezin in Zevenaar stookt 1340 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €160 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6916
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Tolkamer vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Tolkamer! Door middel van onze tool bekijk je gemakkelijk een vakbekwame installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Zevenaar. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met competente installatiebedrijven in je omgeving. Hierna lees jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en certificering. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product is geschikt voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Tolkamer. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Tolkamer zitten gemiddeld tussen €2600 en €4100, inclusief installeren. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, het volume van het buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op onze website lees jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor verschillende gevallen de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €90 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.625€45
100 liter2€2.875 – €3.150€100
200 liter2€3.250 – €3.900€120
300 liter3€4.550 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-tolkamer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de info toegezonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektriciteit er verbruikt wordt. Door deze info kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Er volgt zeer binnenkort een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Tolkamer (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is 2 jaar geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle types op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €700 tot wel €1775. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Tolkamer

 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-60T/TWL-SO-500L-C), vermogen 3453 [KW], €2348 subsidie.
 • HRsolar (Hrs120L/1,6), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.
 • Endusol (EnduFlexControl 1000/60), vermogen 2939 [KW], €1999 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Zevenaar soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.zevenaar.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Tolkamer aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Tolkamer!

 • Warmtepomp: onttrekt energie via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!