Zonneboiler Pannerden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Pannerden? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Via zonneboilerrevolutie.nl check je samengestelde aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Pannerden.

zonneboiler systeem installeren in 6911

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1000.
 • Een gemiddelde woning in Zevenaar verbruikt 1340 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €120 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6911
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Pannerden vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Pannerden! Via de zonneboiler-vergelijker achterhaal je snel een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Zevenaar. Of benader de website Qbis.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Denk aan KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie zorgt voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Vooral interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Dankzij scherpe prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Pannerden. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast is er nog het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De huidige kosten zonneboiler Pannerden fluctueren tussen de €2700 en €3150, met installatie. Het systeem heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna ontdek jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor verscheide voorbeeldsituaties de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €155 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.675€60
100 liter2€2.875 – €3.025€80
200 liter2€3.200 – €3.850€140
300 liter3€4.550 – €5.350€200
zonneboiler-kopen-pannerden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel elektra + gas de woning per jaar verbruikt. Middels deze statistieken kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. U krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Pannerden (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle apparaten die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €475 tot €1400. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Pannerden

 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-40T/TWL-SO-300L-B), vermogen 2145 [KW], €1459 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-400L-VW+TW-48HP-15M), vermogen 2038 [KW], €1386 subsidie.
 • 12-Zonneboiler (160-TW-24), vermogen 1132 [KW], €770 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOlevert de gemeente Zevenaar mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.zevenaar.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Pannerden aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Pannerden!

 • De warmtepomp: genereert energie via de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!