Zonneboiler Deelen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Deelen? Via een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem kent 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. deze website check jij toepasbare info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Deelen.

zonneboiler systeem installeren in 6877

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1000.
 • Een gemiddeld gezin in Ede verbruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6877
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Deelen vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Deelen! Dankzij de zonneboiler-vergelijker ontdek je gemakkelijk een betrouwbare installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Ede. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor informatie over competente installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand check je een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op referenties en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment is de CV-brander nodig. Zeker interessant voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Deelen. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De actuele kosten zonneboiler Deelen komen gemiddeld uit tussen €2500 en €3400, inclusief plaatsing. Het systeem heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, het volume van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Hierna lees jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor een aantal voorbeelden de geschatte kosten en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €65 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.675€70
100 liter2€2.825 – €3.125€85
200 liter2€3.275 – €3.800€135
300 liter3€4.500 – €5.100€180
zonneboiler-kopen-deelen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het voor ons duidelijk naar wie verdere info toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze gegevens kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt zeer binnenkort een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Deelen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle installaties die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €450 tot €1625. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Deelen

 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-20T/TWL-SO-200L-B), vermogen 1444 [KW], €982 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-200L-TW-24HP-15M), vermogen 1330 [KW], €904 subsidie.
 • Hudge (HUDGE SUN SOLARPOWER SPA 58/1800 -30P B100LTR), vermogen 1119 [KW], €761 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOlevert de gemeente Ede een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.ede.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Deelen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Deelen!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!