Zonneboiler Heelsum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Heelsum? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van deze website lees jij actuele informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Heelsum.

zonneboiler systeem installeren in 6866

 • Een zonneboiler is een ideale manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een gemiddeld gezin in Renkum stookt 1690 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Concreet: een forse besparing van wel €75 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6866
Netnummer0317 (+31317)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Heelsum vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Heelsum! D.m.v. onze website ontdek je snel een erkende installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Renkum. Of surf naar de website kvinl.nl voor een overzicht met betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. In onderstaande box vind jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie voorziet in jouw sanitaire water en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie is de CV-brander nodig. Voornamelijk aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die veel warm water gebruiken. Wegens interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Heelsum. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er structuren met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Heelsum liggen tussen de €2725 en €3700, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op onze website lees jij hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna vind je voor enkele scenario’sde kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €180 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.625€55
100 liter2€2.750 – €3.175€80
200 liter2€3.275 – €3.825€120
300 liter3€4.450 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-heelsum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor weten we naar wie verdere info verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas en stroomhet huis per jaar nodig heeft. Door het energieverbruik kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. U krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Heelsum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is twee jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle merken die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €750 tot €1725. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Heelsum

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-90T/DJG-RVS-M-750L), vermogen 3794 [KW], €2580 subsidie.
 • HONE (HONE premium 250L 8-SP501), vermogen 3412 [KW], €2320 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL FK200-3 + S300), vermogen 2425 [KW], €1649 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Renkum een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.renkum.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Heelsum aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Heelsum!

 • Warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!