Zonneboiler Ederveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Ederveen? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie komt tot stand door 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker check jij toepasbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Ederveen.

zonneboiler systeem installeren in 6744

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1500.
 • Een gemiddelde woning in Ede gebruikt 1350 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6744
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Ederveen vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Ederveen! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker ontdek je moeiteloos een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Ede. Of check kvinl.nl voor informatie over vakbekwame installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box lees jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie kan benut worden voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Het product behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Ederveen. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop hebben we nog het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Ederveen schommelen tussen de €2750 en €3400, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Als je iets verders scrollt lees je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees jij voor diverse voorbeelden de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €65 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.500€40
100 liter2€2.925 – €3.075€80
200 liter2€3.200 – €3.825€115
300 liter3€4.475 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-ederveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de informatie toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Via het verbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Ederveen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle modellen die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €925 tot wel €1725. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Ederveen

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/DJG-RVS-M-400L), vermogen 2172 [KW], €1477 subsidie.
 • HONE (HONE plus 250L 4-SP501), vermogen 1850 [KW], €1258 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-1 + S300), vermogen 1176 [KW], €800 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Ede mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.ede.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Ederveen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Ederveen!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met bijv. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!