Zonneboiler Harskamp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Harskamp? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij zonneboilerrevolutie.nl lees je waardevolle aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Harskamp.

zonneboiler systeem installeren in 6732

 • Een zonneboiler is een interessante manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1800.
 • Een standaard woning in Ede verbruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Concreet: een forse besparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6732
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Harskamp vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Harskamp! Middels onze website bekijk je snel een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Ede. Of check kvinl.nl waar je een database treft met professionele installateurs uit de buurt. Verderop bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en certificering. Onder andere Sterkin, Zonnekeur, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Door middel van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. De installatie wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name toepasbaar op grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Harskamp. Dit apparaat is goed te combineren met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Harskamp liggen tussen de €2675 en €3500, inclusief plaatsing. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website lees jij hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor meerdere voorbeelden de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €105 per jaar (energieprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.525€65
100 liter2€2.850 – €3.025€80
200 liter2€3.200 – €3.950€135
300 liter3€4.475 – €5.350€175
zonneboiler-kopen-harskamp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Door deze statistieken kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld de omvang en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt snel een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Harskamp (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle artikelen die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €875 tot wel €1025. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Harskamp

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-30T/DJG-RVS-M-200L), vermogen 1926 [KW], €1310 subsidie.
 • Green energy (San & CV 500 – 48), vermogen 3166 [KW], €2153 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-4 + KER800), vermogen 2848 [KW], €1937 subsidie.

Naast de landelijke subsidie biedt de gemeente Ede een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.ede.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Harskamp aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Harskamp!

 • Warmtepomp: genereert warmte middels de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met bijv. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!