Zonneboiler Otterlo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Otterlo? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door deze pagina check jij veelzijdige informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Otterlo.

zonneboiler systeem installeren in 6731

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €950.
 • Een gemiddeld huishouden in Ede stookt 1350 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6731
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Otterlo vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Otterlo! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker vind je zonder problemen een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Ede. Of surf naar de website Qbis.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf ontdek jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na recensies en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Dan springt de CV-brander bij. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Otterlo. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Otterlo liggen tussen de €2925 en €4400, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Hierna tref jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor enkele situatiesde geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €85 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.525€65
100 liter2€2.925 – €3.025€105
200 liter2€3.175 – €3.950€110
300 liter3€4.400 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-otterlo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft adres en contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas er verbruikt wordt. Op basis van deze info kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke andere systemen eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Er volgt binnen een week een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Otterlo (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle producten die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €900 tot €1000. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Otterlo

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-20T/DJG-RVS-M-200L), vermogen 1466 [KW], €997 subsidie.
 • Green energy (San & CV 500 – 24), vermogen 1552 [KW], €1055 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-3 + KER500), vermogen 2441 [KW], €1660 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Ede een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.ede.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Otterlo aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Otterlo!

 • Warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!