Zonneboiler Angeren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Angeren? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Dankzij deze website doorzoek jij handige details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Angeren.

zonneboiler systeem installeren in 6687

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1400.
 • Een gemiddeld huishouden in Lingewaard stookt 1460 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €160 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6687
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Angeren vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Angeren! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl vind je snel een vakbekwame installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Lingewaard. Of check kvinl.nl voor een database met goede installateurs uit jullie streek. Verderop achterhaal jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, KviNL, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Door het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan vult de CV-brander het gat op. Zeker toepasbaar op grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Angeren. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er structuren met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Angeren zitten gemiddeld tussen €2600 en €3150, inclusief plaatsing. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op deze pagina lees jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor verschillende situatiesde kostprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €95 per jaar (energieprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.575€55
100 liter2€2.925 – €3.125€95
200 liter2€3.100 – €3.875€135
300 liter3€4.425 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-angeren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektriciteit er verbruikt wordt. Middels deze gegevens kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt snel een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Angeren (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €675 tot wel €1875. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Angeren

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-60T/TWL-SWP2-500L-C), vermogen 3442 [KW], €2341 subsidie.
 • Remeha (220 SHL Calora Tower 3C), vermogen 3744 [KW], €2546 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-2 + S300), vermogen 1434 [KW], €975 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOlevert de gemeente Lingewaard een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.lingewaard.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Angeren aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Angeren!

 • Warmtepomp: haalt energie uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!