Zonneboiler Bemmel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Bemmel? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door 2 delen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van deze website lees je handige info aangaande een zonneboiler kopen in Bemmel.

zonneboiler systeem installeren in 6681

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3900.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een doorsnee gezin in Lingewaard gebruikt 1460 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €95 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6681
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Bemmel vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Bemmel! Via de zonneboiler-vergelijker check je probleemloos een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Lingewaard. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over ervaren installateurs uit jullie streek. Verderop check je enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor warm tapwater en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Bemmel. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk plaatsen ze ook het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er systemen met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Bemmel liggen tussen de €2625 en €4300, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt bepaald door het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Hierna bekijk je meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor verscheide scenario’sde aanschafprijzen en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €115 per jaar (energieprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€45
100 liter2€2.950 – €3.075€90
200 liter2€3.100 – €3.800€130
300 liter3€4.525 – €5.200€160
zonneboiler-kopen-bemmel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie verdere info verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektra en gas er op het adres wordt gebruikt. Middels deze gegevens kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en staat van isolatie. Relevant is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Je krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Bemmel (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle installaties die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €600 tot €1625. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bemmel

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/TWL-SWP2-300L-B), vermogen 2138 [KW], €1454 subsidie.
 • Remeha (RemaSOL 150SE-1S 2C), vermogen 1873 [KW], €1274 subsidie.
 • Wolf (BSP W 1000 met 5xF3-1), vermogen 3306 [KW], €2248 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Lingewaard wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.lingewaard.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Bemmel aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Bemmel!

 • Warmtepomp: wint warmte uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!