Zonneboiler Haalderen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Haalderen? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem kent twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Dankzij onze tool lees jij samengestelde adviezen over een zonneboiler kopen in Haalderen.

zonneboiler systeem installeren in 6685

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €950.
 • Een standaard woning in Lingewaard stookt 1460 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €105 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6685
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Haalderen vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Haalderen! Door middel van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je gemakkelijk een professionele installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Lingewaard. Of surf naar kvinl.nl voor een overzicht met competente installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand lees je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op recensies en certificaten en keurmerken. Denk aan VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Dan regelt de CV-brander de rest. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een grote vraag naar warm water. Wegens lagere prijzen, RVO subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Haalderen. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Haalderen komen gemiddeld uit tussen €2500 en €3950, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Op onze website lees jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor velerlei voorbeelden de kostprijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €60 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.575€40
100 liter2€2.775 – €3.200€105
200 liter2€3.275 – €3.900€135
300 liter3€4.550 – €5.350€165
zonneboiler-kopen-haalderen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier komen wij erachter naar wie de informatie toegezonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Via deze info kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Er volgt binnen een week een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Haalderen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle types op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €625 tot wel €1825. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Haalderen

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-50T/TWL-SWP2-400L-C), vermogen 2261 [KW], €1537 subsidie.
 • Remeha (RemaSOL 300SE-2S 3C), vermogen 3135 [KW], €2132 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-2 + KER500), vermogen 2435 [KW], €1656 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Lingewaard een groene lening of kleine subsidie. Zie www.lingewaard.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Haalderen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Haalderen!

 • Warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!