Zonneboiler Ressen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Ressen? Middels een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels deze website doorzoek jij actuele informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Ressen.

zonneboiler systeem installeren in 6684

 • Een zonneboiler is een interessante manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1150.
 • Een standaard woning in Lingewaard verbruikt 1460 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €110 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6684
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Ressen vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Ressen! Middels zonneboilerrevolutie.nl check je moeiteloos een professionele installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Lingewaard. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met geschikte installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box ontdek jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op referenties en eventuele keurmerken. Onder andere Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Deze installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis interessant voor grote woningen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. dalende prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Ressen. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk plaatsen ze ook het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag kan men ook kiezen voor het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Ressen fluctueren tussen de €2875 en €3100, met montage. Dit product heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op onze website check je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor een aantal gevallen de geschatte prijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €175 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.550€55
100 liter2€2.850 – €3.150€100
200 liter2€3.125 – €3.900€145
300 liter3€4.600 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-ressen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig komen wij erachter naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas en stroomer verbruikt wordt. Via het energieverbruik kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld aantal kamers en staat van isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Er volgt binnen een paar dagen een complete offerte via een zonneboiler monteur in Ressen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €600 tot €1400. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ressen

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/TWL-SWP2-400L-C), vermogen 2142 [KW], €1457 subsidie.
 • Remeha (RemaSOL 200SE-2S 2C), vermogen 1981 [KW], €1347 subsidie.
 • Wolf (BSP W SL 1000 met 5xF3-1), vermogen 3303 [KW], €2246 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Lingewaard een groene lening of kleine subsidie. Check www.lingewaard.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Ressen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Ressen!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!