Zonneboiler Wekerom

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Wekerom? Via een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem bestaat uit twee onderdelen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels deze website doorzoek jij waardevolle details m.b.t. een zonneboiler kopen in Wekerom.

zonneboiler systeem installeren in 6733

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1750.
 • Een gemiddelde woning in Ede stookt 1350 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €120 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6733
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Wekerom vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Wekerom! Geholpen door onze website vind je zonder problemen een goede installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Ede. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over erkende installateurs in je omgeving. Bijgaand vind je diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op recensies en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Solar Keymark, KviNL, Sterkin, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie zorgt voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Het systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie is de CV-brander nodig. In de basis aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Wekerom. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Wekerom schommelen tussen de €2450 en €4500, met installatie. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De investering kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt lees je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor enkele voorbeelden de kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €120 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.575€65
100 liter2€2.925 – €3.025€95
200 liter2€3.125 – €3.925€115
300 liter3€4.400 – €5.350€150
zonneboiler-kopen-wekerom

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Op basis van het verbruik kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. U ontvangt binnen een paar dagen een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Wekerom (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle producten die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €525 tot €1275. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wekerom

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-30T/DJG-RVS-M-300L), vermogen 1952 [KW], €1327 subsidie.
 • Viessmann (VSK 200F), vermogen 1235 [KW], €840 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-5 + KER800), vermogen 3114 [KW], €2118 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Ede een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.ede.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Wekerom aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Wekerom!

 • Warmtepomp: haalt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!