Zonneboiler Lunteren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Lunteren? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit 2 zaken: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van deze pagina lees jij actuele toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Lunteren.

zonneboiler systeem installeren in 6741

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een doorsnee gezin in Ede verbruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €65 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6741
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Lunteren vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Lunteren! Dankzij deze website check je gemakkelijk een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Ede. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box vind jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en certificering. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden is de werking niet optimaal. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem is geschikt voor warm tapwater en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. Zeker een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Lunteren. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Lunteren vinden we terug ergens tussen de €2825 en €3950, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Verderop tref je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor een variatie aan voorbeeldsituaties de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €160 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.625€40
100 liter2€2.900 – €3.100€80
200 liter2€3.300 – €4.000€135
300 liter3€4.600 – €5.150€200
zonneboiler-kopen-lunteren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de productinfo verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas en elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Met het verbruik kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de inhoud en de mate van isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke andere systemen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. U krijgt binnen een week een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Lunteren (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle merken die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €650 tot €1475. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Lunteren

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/DJG-RVS-M-300L), vermogen 2158 [KW], €1467 subsidie.
 • HONE (HONE plus 210L 3-SP501), vermogen 1566 [KW], €1065 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-1 + S200), vermogen 1171 [KW], €796 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Ede een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.ede.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Lunteren aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Lunteren!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte via de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!