Zonneboiler Huissen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Huissen? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij uitgebreide aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Huissen.

zonneboiler systeem installeren in 6851

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1550.
 • Een alledaags gezin in Lingewaard verbruikt 1460 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6851
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Huissen vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Huissen! Via onze vergelijker check je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Lingewaard. Of ga naar de website kvinl.nl voor informatie over betrouwbare installatiebedrijven in de regio. Hieronder tref jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en eventuele keurmerken. Onder andere KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie is geschikt voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). De installatie behelst een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Bijzonder een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Omwille van interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Huissen. Deze installatie is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Huissen schommelen tussen de €2450 en €3050, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina bekijk jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor velerlei voorbeelden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €155 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.650€40
100 liter2€2.950 – €3.125€85
200 liter2€3.300 – €3.875€130
300 liter3€4.475 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-huissen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig weten wij ook naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze informatie kan de specialist een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Jij ontvangt binnen een week een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Huissen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is in 2017 verbreed. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €925 tot €1500. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Huissen

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-50T/DJG-RVS-M-500L), vermogen 2302 [KW], €1565 subsidie.
 • HONE (HONE premium 210L 5-SP501), vermogen 1994 [KW], €1356 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-3 + S800), vermogen 2937 [KW], €1997 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Lingewaard mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.lingewaard.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Huissen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Huissen!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!