Zonneboiler Doorwerth

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Doorwerth? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van deze website ontdek jij waardevolle toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Doorwerth.

zonneboiler systeem installeren in 6865

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1100.
 • Een gemiddeld huishouden in Renkum stookt 1690 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €60 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6865
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Doorwerth vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Doorwerth! Dankzij onze website bekijk je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Renkum. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over erkende installateurs uit de buurt. Hierna lees jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook reviews en certificering. Denk aan Sterkin, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan is er de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Deze installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral interessant voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Doorwerth. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Doorwerth komen gemiddeld uit tussen €2475 en €3100, met installatie. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina lees jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor velerlei voorbeelden de investering en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €145 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.675€60
100 liter2€2.900 – €3.125€75
200 liter2€3.300 – €3.975€115
300 liter3€4.525 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-doorwerth

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie verdere info verzonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas en elektriciteit er verbruikt wordt. Aan de hand van het verbruik kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Doorwerth (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is in 2017 uitgebreid. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle systemen op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €725 tot wel €1825. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Doorwerth

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-80T/DJG-RVS-M-750L), vermogen 3703 [KW], €2518 subsidie.
 • HONE (HONE premium 250L 7-SP501), vermogen 3284 [KW], €2233 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL FK200-2 + S200), vermogen 1408 [KW], €957 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Renkum een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.renkum.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Doorwerth aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Doorwerth!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!