Zonneboiler Herwen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Herwen? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het product bestaat in de basis uit 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Middels deze website doorzoek je waardevolle raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Herwen.

zonneboiler systeem installeren in 6914

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4300.
 • Subsidies lopen op tot wel €1800.
 • Een gemiddeld gezin in Zevenaar stookt 1340 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €80 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6914
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Herwen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Herwen! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker tref je moeiteloos een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Zevenaar. Of benader de website Qbis.nl waar je een database treft met goede installateurs uit jullie streek. Hierna achterhaal jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, VCA, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. De installatie wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder interessant voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Herwen. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Herwen variëren tussen €2625 en €3100, met installatie. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt vind jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor velerlei gevallen de kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €125 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.525€45
100 liter2€2.875 – €3.125€90
200 liter2€3.300 – €3.850€125
300 liter3€4.600 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-herwen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit + gas er verbruikt wordt. Op basis van deze informatie kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld de inhoud en de isolatiewaarden. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt binnen een week een complete offerte via een zonneboiler monteur in Herwen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is recentelijk extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €550 tot €1675. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Herwen

 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-50T/TWL-SO-400L-C), vermogen 2268 [KW], €1542 subsidie.
 • Greenhill (Systeem A3-T), vermogen 858 [KW], €583 subsidie.
 • 12-Zonneboiler (200-TW-24), vermogen 1125 [KW], €765 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOlevert de gemeente Zevenaar een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.zevenaar.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Herwen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Herwen!

 • De warmtepomp: wint energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!