Zonneboiler Loo Gld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Loo Gld? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee delen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij onze vergelijker tref je samengestelde toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Loo Gld.

zonneboiler systeem installeren in 6924

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1500.
 • Een doorsnee huishouden in Duiven verbruikt 570 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €140 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Postcode6924
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M3570 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Een zonneboiler installateur in Loo Gld vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Loo Gld! Door middel van de zonneboiler-vergelijker check je moeiteloos een goede installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Duiven. Of ga naar echteinstallateur.nl voor informatie over competente installateurs in de buurt. Hierna bekijk jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op referenties en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem voorziet in warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Bijzonder een rendabele oplossing voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Loo Gld. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Loo Gld liggen tussen de €2700 en €3400, inclusief installeren. De installatie kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. In het volgende kopje vind je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check jij voor een paar voorbeelden de kostprijzen en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €85 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.500€45
100 liter2€2.950 – €3.025€105
200 liter2€3.275 – €3.950€125
300 liter3€4.550 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-loo-gld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de benodigde info verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door het energieverbruik kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en de mate van isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Er volgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Loo Gld (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €975 tot €1325. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Loo Gld

 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-60T/TWL-KER2-500L-B), vermogen 3456 [KW], €2350 subsidie.
 • HRsolar (HRS120/3,2), vermogen 1453 [KW], €988 subsidie.
 • Wijsolar (500CS2ww2xPro18), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Duiven wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.duiven.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Loo Gld aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Loo Gld!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!