Zonneboiler Duiven

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Duiven? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem komt tot stand door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Geholpen door deze website ontdek jij toepasbare info m.b.t. een zonneboiler kopen in Duiven.

zonneboiler systeem installeren in 6921

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4400.
 • De subsidies lopen op tot €1900.
 • Een doorsnee gezin in Duiven gebruikt 570 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €100 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Postcode6921
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M3570 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Een zonneboiler installateur in Duiven vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Duiven! Door gebruik te maken van deze website check je eenvoudig een goede installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Duiven. Of bezoek de website Qbis.nl voor een database met betrouwbare installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Sterkin, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie is toepasbaar voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Zeker eenvoudig toe te passen voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Duiven. Deze oplossing is goed te combineren met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De verwachte kosten zonneboiler Duiven fluctueren tussen de €2800 en €4450, inclusief plaatsing. Het product kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De investering wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website lees je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor verschillende voorbeelden de investering en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €125 per jaar (energieprijzen maart 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.575€40
100 liter2€2.850 – €3.200€90
200 liter2€3.300 – €3.975€120
300 liter3€4.575 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-duiven

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas & stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Middels het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke andere systemen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt z.s.m. een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Duiven (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle producten op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €725 tot wel €1375. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Duiven

 • Solesta BV (Silverline 30V), vermogen 1416 [KW], €963 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 5-300), vermogen 2963 [KW], €2015 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT ECLIPSE 2 – 500 – 2 ECLIPSE), vermogen 1144 [KW], €778 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Duiven wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.duiven.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Duiven aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Duiven!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente