Zonneboiler Ellecom

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Ellecom? Middels een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Het product bestaat in de basis uit twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via deze pagina lees jij toepasbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Ellecom.

zonneboiler systeem installeren in 6955

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1650.
 • Een gemiddeld gezin in Rheden verbruikt 1540 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €60 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6955
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Ellecom vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Ellecom! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker tref je gemakkelijk een erkende installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Rheden. Of probeer de website Qbis.nl voor een overzicht met vakbekwame installateurs in je omgeving. In onderstaande box vind je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Het product bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis relevant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Ellecom. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Ellecom fluctueren tussen de €2900 en €4400, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor verscheide voorbeeldsituaties de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €160 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.500€55
100 liter2€2.950 – €3.125€95
200 liter2€3.250 – €3.825€135
300 liter3€4.600 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-ellecom

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de informatie toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Via het verbruik kan de vakman een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt snel een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Ellecom (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is recentelijk verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €750 tot wel €1025. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Ellecom

 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-90T/TWL-KER2-1000L-B), vermogen 3828 [KW], €2603 subsidie.
 • HRsolar (HRS200(L)/3,2), vermogen 1501 [KW], €1021 subsidie.
 • Greenhill (sunwin 202), vermogen 1256 [KW], €854 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Rheden mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.rheden.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Ellecom aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Ellecom!

 • Warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!