Zonneboiler Eerbeek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Eerbeek? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk jij handige aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Eerbeek.

zonneboiler systeem installeren in 6961

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1300.
 • Een alledaags gezin in Brummen gebruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6961
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Eerbeek vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Eerbeek! Via deze website achterhaal je snel een geschikte installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Brummen. Of probeer kvinl.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand vind je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Het product bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Vooral eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Eerbeek. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens moet je rekening houden met het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Eerbeek liggen tussen de €2675 en €4000, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De investering is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor velerlei voorbeeldsituaties de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €80 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.700€55
100 liter2€2.775 – €3.050€95
200 liter2€3.125 – €3.875€120
300 liter3€4.400 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-eerbeek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de specificaties verzonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel elektra + gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door het verbruik kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de inhoud en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Je krijgt zeer binnenkort een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Eerbeek (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €950 tot €1350. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Eerbeek

 • S-Power (DF30-300AD), vermogen 1982 [KW], €1348 subsidie.
 • HRsolar (HRS200(L)/4,8), vermogen 1831 [KW], €1245 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC24 + HSP-2 300), vermogen 1991 [KW], €1354 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Brummen een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.brummen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Eerbeek aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Eerbeek!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!