Zonneboiler Westervoort

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Westervoort? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij deze website vind je praktische aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Westervoort.

zonneboiler systeem installeren in 6931

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €850.
 • Een standaard woning in Westervoort verbruikt 810 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Concreet: een interessante besparing van +/- €135 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteWestervoort
Postcode6931
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M3810 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€118,00

Een zonneboiler installateur in Westervoort vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Westervoort! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker achterhaal je eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Westervoort. Of ga naar Qbis.nl voor informatie over ervaren installateurs in de regio. Onderstaand vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie is toepasbaar voor jouw sanitaire water en een warme woning. Dit product wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats interessant voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van lage aanschafprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Westervoort. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Westervoort vinden we terug ergens tussen de €2875 en €4200, met monteren & installeren. Het product kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Als je iets verders scrollt vind je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema tref je voor diverse voorbeeldsituaties de kostprijs en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €150 per jaar (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.600€65
100 liter2€2.925 – €3.025€85
200 liter2€3.250 – €3.850€135
300 liter3€4.550 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-westervoort

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Via deze informatie kan de specialist een goed advies geven.

 3. Woningtypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. U krijgt binnen een week een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Westervoort (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle systemen die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €825 tot wel €1575. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Westervoort

 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 380-10m2), vermogen 3185 [KW], €2316 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 500L 3x SCE202-M), vermogen 2368 [KW], €1610 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 800 – 3 ECLIPSE), vermogen 2123 [KW], €1444 subsidie.

Naast de landelijke subsidie levert de gemeente Westervoort een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.westervoort.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Westervoort aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Westervoort!

 • Een warmtepomp: wint warmte middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!