Zonneboiler De Steeg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in De Steeg? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker tref je accurate details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in De Steeg.

zonneboiler systeem installeren in 6994

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1050.
 • Een gemiddeld huishouden in Rheden stookt 1540 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €125 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6994
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in De Steeg vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in De Steeg! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker vind je gemakkelijk een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Rheden. Of benader de website kvinl.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven in de buurt. Verderop vind je enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Sterkin, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem is toepasbaar voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. In de basis aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in De Steeg. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler De Steeg liggen tussen de €2475 en €3600, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna tref jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor meerdere mogelijkheden de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €135 per jaar (energieprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.575€55
100 liter2€2.825 – €3.150€95
200 liter2€3.250 – €3.975€110
300 liter3€4.600 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-de-steeg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel stroom + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze data kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in De Steeg (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is recentelijk verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle types die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €850 tot wel €1725. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in De Steeg

 • Clima XL BV (Quantum Pro 1000 BSV), vermogen 3407 [KW], €2317 subsidie.
 • HRsolar (HRS300D/6,4 Combi), vermogen 255 [KW], €1734 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 300L/5,0), vermogen 1579 [KW], €1074 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Rheden mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.rheden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte De Steeg aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in De Steeg!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!