Zonneboiler Giesbeek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Giesbeek? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gevormd door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Door middel van de zonneboiler-vergelijker tref jij accurate informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Giesbeek.

zonneboiler systeem installeren in 6987

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1100.
 • Een doorsnee gezin in Zevenaar verbruikt 1340 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €145 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6987
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Giesbeek vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Giesbeek! Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk je eenvoudig een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Zevenaar. Of klik door naar de website kvinl.nl voor informatie over erkende installatiebedrijven in de buurt. Verderop tref je een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook reviews en relevante keurmerken. Onder andere Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). De installatie wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. In de eerste plaats aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die veel warm water gebruiken. Wegens lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Giesbeek. Deze installatie is goed te combineren met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er oplossingen een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Giesbeek zitten gemiddeld tussen €2925 en €3050, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Op onze website ontdek jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna vind je voor meerdere omstandigheden de kosten en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €115 per jaar (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.600€50
100 liter2€2.900 – €3.175€100
200 liter2€3.100 – €3.825€135
300 liter3€4.575 – €5.150€200
zonneboiler-kopen-giesbeek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de benodigde info verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit en gas er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze data kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Er volgt binnen een week een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Giesbeek (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is recent nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €575 tot wel €1150. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Giesbeek

 • Clima XL BV (Quantum Duo 1000 PAWT), vermogen 3726 [KW], €2534 subsidie.
 • HRsolar (HRS200(L)/5,0), vermogen 1953 [KW], €1328 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 300L/4,8), vermogen 1457 [KW], €991 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Zevenaar wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.zevenaar.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Giesbeek aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Giesbeek!

 • De warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!