Zonneboiler Lathum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Lathum? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit twee delen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. deze pagina vind jij bruikbare info aangaande een zonneboiler kopen in Lathum.

zonneboiler systeem installeren in 6988

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €950.
 • Een standaard woning in Zevenaar stookt 1340 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €130 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6988
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Lathum vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Lathum! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker bekijk je gemakkelijk een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Zevenaar. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een schema met ervaren installateurs uit de buurt. Bijgaand achterhaal je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem zorgt voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Het product wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Door o.a. dalende prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Lathum. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er systemen met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Lathum variëren tussen €2900 en €3350, inclusief installeren. Dit systeem heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op deze pagina ontdek je meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor een paar situatiesde geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €145 per jaar (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.600€60
100 liter2€2.875 – €3.050€85
200 liter2€3.200 – €3.825€130
300 liter3€4.500 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-lathum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo is het helder naar wie de benodigde info toegezonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. U krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Lathum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is recent verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle producten op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €725 tot €1125. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Lathum

 • Clima XL BV (Quantum Budget 800 PAWT), vermogen 3071 [KW], €2088 subsidie.
 • HRsolar (HRS300/6,4), vermogen 2834 [KW], €1927 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/5,0), vermogen 1634 [KW], €1111 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Zevenaar een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.zevenaar.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Lathum aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Lathum!

 • De warmtepomp: onttrekt energie via bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!