Zonneboiler Wehl

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Wehl? Via een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product wordt gekenmerkt door 2 delen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker vind je waardevolle gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Wehl.

zonneboiler systeem installeren in 7031

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een gemiddelde woning in Doetinchem stookt 1380 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €120 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode7031
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Wehl vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Wehl! Middels onze tool vind je snel een competente installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Doetinchem. Of bezoek de website Qbis.nl voor actuele overzichten met eerlijke installateurs uit de gemeente. Verderop tref je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op referenties en certificering. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem is toepasbaar voor warm tapwater en de centrale verwarming. De installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Vooral aantrekkelijk voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege lagere prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Wehl. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder moet je rekening houden met een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Wehl fluctueren tussen de €2550 en €3950, inclusief plaatsing. Dit systeem hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt bepaald door het type zonnecollectors, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje check je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor diverse gevallen de investering en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €70 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.575€55
100 liter2€2.850 – €3.050€80
200 liter2€3.300 – €3.800€145
300 liter3€4.525 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-wehl

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Dan weten we naar wie de info aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektriciteit je op dit moment verbruikt. Middels deze data kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Specificeer type woning. Het betreft de omvang en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Je krijgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Wehl (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie werd twee jaar geleden uitgebreid. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €875 tot wel €1700. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wehl

 • Clima XL BV (Quantum Budget 300 BST), vermogen 1427 [KW], €970 subsidie.
 • Solesta BV (Silverline 25V), vermogen 1255 [KW], €853 subsidie.
 • LinkedSun (KISS Solar 2xHP30 + 500L), vermogen 2684 [KW], €1825 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Doetinchem soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.doetinchem.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Wehl aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Wehl!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!