Zonneboiler Zelhem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Zelhem? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem kent 2 zaken: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij deze website check jij veelzijdige gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Zelhem.

zonneboiler systeem installeren in 7021

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €800.
 • Een alledaags huishouden in Bronckhorst verbruikt 1750 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Concreet: een forse besparing van wel €70 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7021
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Zelhem vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Zelhem! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind je eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Bronckhorst. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een schema met geschikte installateurs uit jullie streek. Hieronder bekijk je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met recensies en eventuele keurmerken. Denk aan Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie regelt je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Het systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral een rendabele oplossing voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Zelhem. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Zelhem fluctueren tussen de €2400 en €3600, met installatie. Dit duurzame product kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor een variatie aan voorbeeldsituaties de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €140 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.675€65
100 liter2€2.825 – €3.100€105
200 liter2€3.275 – €3.825€145
300 liter3€4.475 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-zelhem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de info verstuurd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze info kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke andere systemen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Zelhem (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is recent nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle apparaten die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €675 tot €1500. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Zelhem

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 1000 PAWT), vermogen 3958 [KW], €2691 subsidie.
 • HRsolar (HRS400D/10,0 Combi), vermogen 319 [KW], €2169 subsidie.
 • LinkedSun (KISS Solar 1xHP18 + 150L), vermogen 1023 [KW], €696 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Bronckhorst soms een extra tegemoetkoming. Check www.bronckhorst.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Zelhem aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Zelhem!

 • Warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!