Zonneboiler Drempt

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Drempt? Dankzij het zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem komt tot stand door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van de zonneboiler-vergelijker ontdek jij toepasbare details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Drempt.

zonneboiler systeem installeren in 6996

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1550.
 • Een alledaags huishouden in Bronckhorst verbruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6996
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Drempt vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Drempt! Dankzij deze website vind je verrassend eenvoudig een professionele installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Bronckhorst. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een schema met competente installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder vind je diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Solar Keymark, Sterkin, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem draagt zorg voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal interessant voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Drempt. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Drempt variëren tussen €2750 en €3750, met monteren & installeren. Dit product heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De investering wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. In het volgende kopje lees je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor enkele mogelijkheden de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €175 op jaarbasis (gasprijs september 2022). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€50
100 liter2€2.925 – €3.025€80
200 liter2€3.100 – €3.850€135
300 liter3€4.400 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-drempt

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie verdere info toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Door deze statistieken kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Beschrijf uw huis. Denk aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Je krijgt z.s.m. een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Drempt (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is in 2017 verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €850 tot €1550. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Drempt

 • Clima XL BV (Quantum Duo 800 PAWT), vermogen 3705 [KW], €2519 subsidie.
 • HRsolar (HRS200D/7,5 Combi), vermogen 2843 [KW], €1933 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/6,4), vermogen 2369 [KW], €1611 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Bronckhorst mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.bronckhorst.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Drempt aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Drempt!

 • De warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!