Zonneboiler Zeddam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Zeddam? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product kent 2 toepassingen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. onze website bekijk jij handige aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Zeddam.

zonneboiler systeem installeren in 7038

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1400.
 • Een gemiddelde woning in Montferland gebruikt 1560 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €125 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7038
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Zeddam vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Zeddam! Met behulp van deze website vind je moeiteloos een geschikte installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Montferland. Of bezoek de website kvinl.nl voor actuele overzichten met geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Middels het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem is geschikt voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten is de CV-brander nodig. In de eerste plaats interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Wegens interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Zeddam. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Zeddam liggen tussen de €2900 en €3450, inclusief installeren. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor meerdere mogelijkheden de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €55 per jaar (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.500€70
100 liter2€2.750 – €3.125€75
200 liter2€3.250 – €4.000€120
300 liter3€4.500 – €5.150€180
zonneboiler-kopen-zeddam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de info verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel stroom & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze gegevens kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Zeddam (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle merken op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot wel €1675. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zeddam

 • Clima XL BV (Quantum Budget PAWT 200-LE2), vermogen 1452 [KW], €987 subsidie.
 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 120-3,2m²), vermogen 1447 [KW], €984 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-S4 GBS115), vermogen 265 [KW], €180 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Montferland mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.montferland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Zeddam aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Zeddam!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!