Zonneboiler Lengel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Lengel? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van deze website tref jij veelzijdige raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Lengel.

zonneboiler systeem installeren in 7044

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1050.
 • Een alledaags gezin in Montferland gebruikt 1560 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €75 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7044
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Lengel vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Lengel! Door middel van deze pagina bekijk je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur uit de buurt. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Montferland. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een overzicht met ervaren installatiebedrijven in de regio. Bijgaand ontdek jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Zonnekeur, VCA, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Middels het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor families met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Lengel. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Lengel variëren tussen €2625 en €3200, met installatie. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek jij voor velerlei voorbeelden de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €95 per jaar (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudCollectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€70
100 liter2€2.800 – €3.100€105
200 liter2€3.100 – €3.825€130
300 liter3€4.500 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-lengel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektra en gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van het verbruik kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke andere systemen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Je krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Lengel (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is twee jaar geleden uitgebreid. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle systemen die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €975 tot wel €1450. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lengel

 • Clima XL BV (Quantum Budget PAWT 800-LE2), vermogen 3071 [KW], €2088 subsidie.
 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 200-4,8m²), vermogen 1831 [KW], €1245 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-S9 HT200), vermogen 634 [KW], €431 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Montferland een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.montferland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Lengel aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Lengel!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie via de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!