Zonneboiler Braamt

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Braamt? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit twee toepassingen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Door middel van onze tool vind jij handige toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Braamt.

zonneboiler systeem installeren in 7047

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1300.
 • Een gemiddeld gezin in Montferland verbruikt 1560 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7047
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Braamt vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Braamt! Geholpen door deze pagina ontdek je gemakkelijk een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Montferland. Of benader de website Qbis.nl voor een database met erkende installateurs uit jouw provincie. Bijgaand achterhaal je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Door middel van de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product wordt gebruikt voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Vooral interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Braamt. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard plaatsen ze ook het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Braamt vinden we terug ergens tussen de €2600 en €4250, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt vind jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor een aantal scenario’sde totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €55 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.600€60
100 liter2€2.875 – €3.100€90
200 liter2€3.150 – €3.825€135
300 liter3€4.500 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-braamt

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn adres en contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Omschrijf uw woning. Het betreft leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Braamt (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is twee jaar geleden uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle apparaten die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €850 tot €1400. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Braamt

 • Clima XL BV (Quantum Duo 500 CQP), vermogen 2221 [KW], €1510 subsidie.
 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-3,2m2), vermogen 1453 [KW], €988 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (E-dak 10-HT300), vermogen 564 [KW], €384 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Montferland mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.montferland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Braamt aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Braamt!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!