Zonneboiler Varsseveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Varsseveld? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je samengestelde raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Varsseveld.

zonneboiler systeem installeren in 7051

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3500.
 • Subsidies lopen op tot wel €750.
 • Een gemiddeld huishouden in Oude IJsselstreek stookt 1540 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €160 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7051
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Varsseveld vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Varsseveld! Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je verrassend eenvoudig een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Oude IJsselstreek. Of bezoek de website Qbis.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf ontdek jij enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Het product bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan is de CV-brander nodig. In de eerste plaats toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Varsseveld. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast hebben we nog een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Varsseveld liggen tussen de €2675 en €3100, met installatie. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje lees je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees jij voor velerlei situatiesde kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €140 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudCollectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.500€40
100 liter2€2.825 – €3.200€75
200 liter2€3.275 – €3.900€130
300 liter3€4.500 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-varsseveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee is het helder naar wie verdere info toegezonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via het verbruik kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. U ontvangt snel een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Varsseveld (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle producten die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €450 tot €1525. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Varsseveld

 • Clima XL BV (Quantum Duo 1000 CQP), vermogen 3848 [KW], €2617 subsidie.
 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-5,0m2), vermogen 1906 [KW], €1296 subsidie.
 • Deyle.nl (A900/200 O2), vermogen 1343 [KW], €913 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Oude IJsselstreek wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.oude-ijsselstreek.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Varsseveld aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Varsseveld!

 • De warmtepomp: onttrekt energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!