Zonneboiler Terborg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Terborg? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door deze pagina tref jij veelzijdige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Terborg.

zonneboiler systeem installeren in 7060

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1850.
 • Een alledaags huishouden in Oude IJsselstreek gebruikt 1540 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €60 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7060
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Terborg vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Terborg! Via deze pagina vind je zonder problemen een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Oude IJsselstreek. Of probeer de website Qbis.nl voor informatie over eerlijke installateurs in je omgeving. In de volgende paragraaf vind jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie is er voor 2 zaken: je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die veel warm water gebruiken. Door beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Terborg. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Terborg komen gemiddeld uit tussen €2425 en €4100, inclusief installeren. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor verschillende mogelijkheden de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €175 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.650€70
100 liter2€2.875 – €3.125€95
200 liter2€3.300 – €3.900€120
300 liter3€4.600 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-terborg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel stroom en gas er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze info kan de expert een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt binnen een week een complete offerte via een zonneboiler monteur in Terborg (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is twee jaar geleden verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle systemen die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €725 tot €1350. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Terborg

 • Clima XL BV (Quantum Duo PAWT 500 LE-2), vermogen 2269 [KW], €1543 subsidie.
 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 200-5,0m2), vermogen 1958 [KW], €1331 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3301 [KW], €2245 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Oude IJsselstreek soms een extra tegemoetkoming. Zie www.oude-ijsselstreek.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Terborg aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Terborg!

 • Warmtepomp: genereert energie middels de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!