Zonneboiler Etten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Etten? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je praktische gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Etten.

zonneboiler systeem installeren in 7075

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €700.
 • Een gemiddeld huishouden in Oude IJsselstreek verbruikt 1540 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €105 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7075
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Etten vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Etten! Via de zonneboiler-vergelijker check je snel een betrouwbare installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Oude IJsselstreek. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over competente installateurs in de buurt. Bijgaand check je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan VCA, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van de leidingen wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Vooral toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Etten. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er structuren met een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Etten vinden we terug ergens tussen de €2975 en €4100, met installatie inclusief. Het product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Op onze website tref jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna vind je voor meerdere situatiesde geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €75 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€50
100 liter2€2.875 – €3.075€105
200 liter2€3.200 – €3.850€140
300 liter3€4.500 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-etten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze gegevens kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke andere systemen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Er volgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Etten (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is in 2017 uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle producten die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €500 tot €1725. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Etten

 • Clima XL BV (Quantum Pro 300 BST), vermogen 1375 [KW], €935 subsidie.
 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 200-5,0m2), vermogen 1784 [KW], €1213 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 337 [KW], €2292 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie levert de gemeente Oude IJsselstreek mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.oude-ijsselstreek.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Etten aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Etten!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!