Zonneboiler Silvolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Silvolde? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie wordt opgebouwd door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door deze website bekijk jij praktische gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Silvolde.

zonneboiler systeem installeren in 7064

 • Een zonneboiler is een handige manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1200.
 • Een alledaags huishouden in Oude IJsselstreek stookt 1540 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7064
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Silvolde vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Silvolde! Geholpen door deze website bekijk je verrassend eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Oude IJsselstreek. Of check echteinstallateur.nl voor een schema met professionele installateurs uit jouw provincie. Hierna achterhaal jij enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie draagt zorg voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name een rendabele oplossing voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Silvolde. Deze setup is goed te combineren met een warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Silvolde variëren tussen €2625 en €3450, met montage. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor een paar scenario’sde kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €65 per jaar (energieprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.600€45
100 liter2€2.925 – €3.200€105
200 liter2€3.300 – €3.925€115
300 liter3€4.550 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-silvolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit en gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze data kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke andere systemen voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. U krijgt snel een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Silvolde (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is in 2017 verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €400 tot wel €1725. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Silvolde

 • Clima XL BV (Quantum Duo PAWT 800 LE-2), vermogen 3704 [KW], €2519 subsidie.
 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 300-7,5m2), vermogen 3137 [KW], €2133 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3326 [KW], €2262 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Oude IJsselstreek mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.oude-ijsselstreek.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Silvolde aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Silvolde!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!